Sikkerheden har aldrig været vigtigere!
Hvorfor, spørger du måske? Når vi arbejder hjemmefra eller på farten, giver virksomheden jo fjernadgang til deres programmer, systemer og oplysninger. Det svarer til at lægge slik på bordet foran et lille barn, her udskifter vi blot det lille barn med en skruppelløs cyber-kriminel. Med andre ord, det blotter virksomheden for en lang række potentielle trusler. Derfor er det vigtigere end nogensinde før, at virksomhederne beskytter adgangen til deres systemer og oplysninger. Det bør give anledning til uro i maven hos enhver virksomhed, så hvordan løser vi problemet?
Sådan skaber I en ”digital it-dørmand” der lukker medarbejdere ind og de cyber-kriminelle ude
Det er et vigtigt parameter at jeres medarbejdere har de samme værktøjer til rådighed når de arbejder hjemmefra, som når de er på kontoret. Men det er mindst lige så vigtigt at adgangen, bliver beskyttet imod almindelige trusler såsom phishing- og ransomware-angreb. Forestil dig fx at du arbejder hjemmefra, Aula virker ikke, børnene skændes, hunden tisser på gulvet. Du går og venter på en vigtig mail, og kommer i en blanding af hastværk og stress til at trykke på et link i en mail… Og så er du pludselig kommet til at låse virksomhedens økonomisystem. Velkommen til den barske IT-virkelighed anno 2022!
For at undgå situationer som den, skal der implementeres ekstra sikkerhedspolitikker, så det kun er de rigtige personer, der kan få adgang til de rigtige ressourcer på et hvilket som helst tidspunkt. Når du har de rigtige politikker på plads, er der en mindre risiko for at ondsindede aktører ikke ender indenfor jeres netværk, hvor de ikke hører hjemme.
Hvordan gør man data tilgængelige, men stadig sikre?
Virksomheder er også nødt til at være ansvarlige for at klassificere og beskytte følsomme data såsom lønoplysninger, virksomhedens bankkonti, immaterielle rettigheder m.m. Det er alle sammen ting, en hacker har som mål. I takt med at angreb via legitimationsoplysninger bliver mere og mere udbredte, sker det oftere, end du tror. Selvom du har tillid til dine medarbejdere, bør du arbejde ud fra princippet om “kontrol frem for tillid”, da det giver bedre muligheder for at opbygge en stærk barriere omkring disse vigtige ressourcer.
Er jeres systemer koblet op til mange devices?
Det er samtidig vigtigt at holde styr på alle de enheder, der får adgang til virksomhedens systemer, uanset om de er ejet af virksomheden eller ej. Det kan være pc’er, macs, tablets, mobiltelefoner.
Derfor er det nødvendigt at formulere en BYOD-politik (Bring Your Own Device) hvor I opstiller meget klare retningslinjer for situationer, hvor en bærbar computer eller en telefon bliver stjålet eller bliver væk.
Det lyder måske meget simpelt. Men der er desværre flere potentielle forhindringer, der kan komme i vejen for at opbygge Fort Knox sikkerhed for jeres hybridarbejde. Lad os kigge på to af dem.
På den ene side er der et stykke vej fra tanke til handling, for dine medarbejdere er måske ikke altid lige konsekvente i udførelsen af sikkerhedsforanstaltningerne. Derfor er det vigtigt at sørge for at have en omfattende kommunikations- og uddannelsesplan.
På den anden side er det svært for virksomhederne at kontrollere, hvordan deres ressourcer bliver brugt, når der er flere og flere personer, der bruger deres egne enheder til at få adgang til deres arbejdssystemer (fx mail og arbejdsdokumenter).
Microsoft-platformen = et sikkert fundament
Det er det altafgørende at vælge en samarbejdsplatform, som er bygget på et sikkert fundament. Med Microsoft 365 får du bl.a. indbyggede sikkerhedsfunktioner, der scanner dine mails og dine Teams-filer for malware. På den måde går du fra at reagere på trusler og angreb, til at forebygge dem.
Hvis du vil have mere at vide om at hvordan I beskytter adgangen til virksomhedens systemer og andre forudsætninger for at skabe succes med hybridarbejde, kan du lige nu få en gratis sparringssession med os. Du kan læse mere og tilmelde dig her:
Du kan også læse mere om en sikkerhedsgennemgang hos RackPeople her.